Lambert Chemicals Trinatriumfosfaat – reiniger en ontvetter – 900 gr

24.90

Bekijken

Artikelnummer: 8703900069587981 Categorie:

Beschrijving

Wat is trinatriumfosfaat of TSP-reiniger?
Zeer krachtig schoonmaak middel
Trinatrium fosfaat is ook bekend als TSP en is een middel dat voornamelijk wordt gebruikt voor reiniging. Het is ook een additief in voedsel en een vlekkenverwijderaar. Het uiterlijk van dit middel is wit en het is gemaakt van vaste kristallen. Ze lossen op in water en creëren een oplossing die alkalisch van aard is. Het kan in sommige gevallen ook in witte poedervorm worden gevonden. Het werd in het verleden regelmatig gebruikt in zeep en wasmiddelen en is erg populair.
Toepassingen
Het belangrijkste gebruik voor trinatriumfosfaat is in middelen die nodig zijn voor reiniging. Omdat het voornamelijk alkalisch is, betekent dit dat het fantastisch is voor het reinigen van oa vet- en olievlekken. Het wordt gebruikt in combinatie met andere wasmiddelen en is geweldig voor het reinigen van kleding in het bijzonder. Het wordt echter ook gebruikt voor het reinigen van betonnen opritten en paden. Het feit dat het zo veelzijdig is, betekent dat het vaak door velen wordt gekocht. TSP is echter niet zo goed in het schoonmaken van badkamers, omdat het de metalen kranen kan aantasten en voegen kan beschadigen. Bovendien kan deze substantie ook worden gebruikt voor verbindingen in koperen leidingen om problemen te herstellen en op te lossen. Het algemene gebruik is echter reinigen en het kan gemakkelijk vet en olie afbreken. Andere toepassingen voor deze stof zijn in uw tuin of buiten uw huis. Het kan vuil en puin van uw gras en ook van apparatuur in uw tuin verwijderen. Als je dit met bleekmiddel combineert, kun je meubels van buiten er als nieuw uit laten zien. Het is ook heel goed voor het wegwerken van schimmel die zich op houten terrasplanken en planken opbouwt.
Wees veilig
Ondanks hoe goed het schoonmaken is, is trinatriumfosfaat erg sterk en moet je altijd beschermende handschoenen en oogbescherming dragen om veilig te blijven. Als de reiniger in contact komt met de huid, kan deze ernstige irritatie veroorzaken en brandt het ook als u het niet correct gebruikt. Rubberen handschoenen helpen u om dit te voorkomen bij het gebruik en ook lange mouwen en een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen. Zorg ervoor dat de substantie de naakte huid niet aanraakt. Als dit toch gebeurt, moet u dat gebied grondig met water en zeep wassen en ervoor zorgen dat u stopt met gebruiken als uw huid rood en pijnlijk wordt. U kunt langer last hebben van irritatie en blaren. Bovendien kan het erg pijnlijk zijn als je het in contact laat komen met je huid. Als u het in de buurt van uw ogen laat komen, moet u uw ogen met schoon water uitspoelen en dit ongeveer 15 minuten of zo doen. U moet ook zo snel mogelijk een arts raadplegen. Als de stofzuiger per ongeluk wordt verbruikt, moet u niet overgeven als u het kunt helpen. Drink in plaats daarvan water of melk en zoek dan snel medische hulp. Deze specifieke reiniger is sterk genoeg om schade toe te brengen aan huishoudelijke oppervlakken en houten oppervlakken. Als u ook oppervlakken hebt die zijn geverfd, kan deze worden beschadigd en de kleuren afslijten. Als u dit wilt voorkomen, moet u plakband plaatsen om schade te voorkomen.
Beschrijving
Poedervorm. Voor het reinigen van flessen en tonnen.
Dosis : 3-5 eetlepels / 10 liter warm water. 15 – 60 min. laten weken. Spoelen met zuiver water.
TSP-bleekmiddel, of trinatriumfosfaat, is misschien wel een van de krachtigste schoonmaakmiddelen die nog steeds regelmatig worden gebruikt. In het verleden werd het op allerlei manieren gebruikt om artikelen van kleding tot vloeren te behandelen. Tegenwoordig is het minder algemeen verkrijgbaar, omdat veel mensen tegen het gebruik van fosfaten als reinigingsmiddel zijn. Als gevolg hiervan wist u misschien niet eens wat TSP-bleekmiddel eerder was. De kracht van het bleekmiddel betekent dat het dingen schoner dan je zou verwachten, maar het is niet voor een goede reden impopulair.
Voordelen van TSP Bleach
Trinatriumfosfaat blijft een van de sterkste beschikbare reinigingsmiddelen, zelfs nadat het meerdere keren is verdund. Als u op zoek bent naar een goede manier om zich te ontdoen van vuil in een hardnekkig gebied, dan kunt u overwegen om uw flesje TSP-bleekmiddel te pakken. Het is veel effectiever in het verkrijgen van een goede wit op kleding dan sommige biologische wasmiddelen, en je kunt het ook gebruiken om vloeren te schrobben, of zelfs het gebied achter de koelkast te wassen – wat meestal een niemandsland is vol met vuil en bacteriën. TSP kan worden aangebracht met een borstel, maar het kan ook worden gespoten als u de zijsporen van uw huis tegen schimmel wilt beschermen.
Als u meeldauw heeft, is TSP-bleekmiddel de perfecte manier om dit veelvoorkomende probleem te verhelpen. Als je schimmelvorming wilt voorkomen, voeg je TSP-bleekmiddel toe aan een wasbeurt voordat je ze gaat verven. Dit zal niet alleen een schimmel doden, maar het zal ook de onaangename vlekken verwijderen die daarmee gepaard gaan. Combineer het met een ander bleekmiddel van het huishouden om alle sporen van schimmel in uw huis volledig te verwijderen. Je kunt het ook gebruiken om stenen en metselwerk schoon te maken, in plaats van zoutzuur te gebruiken, dat nog gevaarlijker is dan trinatriumfosfaat.
Nadelen van TSP Bleach
Trinatriumfosfaat is gevaarlijk en er is weinig onenigheid over het feit. Dezelfde voordelen die het tot een uitstekende oplossing voor het verwijderen van vuil en meeldauw maken, maken het ook schadelijk voor de mens. Zonder de juiste bescherming kan TSP-bleekmiddel oog- en huidbeschadiging veroorzaken en moet u een veiligheidsbril en -handschoenen dragen wanneer u het gebruikt.
TSP-bleekwater is ook gevaarlijk voor de planten en het milieu, en campagnevoerders protesteren al jarenlang over de problemen met de introductie van fosfaten in het ecologische systeem via hun watervoorziening. Elke vorm van fosfaat kan schadelijk zijn voor dieren en dit bleekmiddel is geen uitzondering.
Bovendien kan het bleekmiddel ook schadelijk zijn voor de items die het is ontworpen om te reinigen. Hoewel u het kunt gebruiken om ruimtes efficiënt te reinigen, is het niet aan te raden om het in de badkamer te gebruiken. Deze substantie kan gemakkelijk de metalen van uw kranen en leidingen bevuilen en zal ook glazen douches en keramische tegels beschadigen. Het kan zelfs de specie aantasten en verwijderen en wordt gebruikt in producten die oude voegen en beglazing verwijderen voordat ze opnieuw worden afgewerkt.
TSP bleekmiddelreiniger kan zeer effectief zijn om uw woning in de vorm van een tiptop te krijgen. Het kan echter meer kwaad dan goed doen als u niet weet hoe u het moet gebruiken.
Huishouden en schoonmaak Reiniging en vlekken verwijderen
Trinatriumfosfaat (TSP) is de anorganische verbinding met de chemische formule Na3PO4. Het is een witte, korrelige of kristallijne vaste stof, zeer oplosbaar in water, waardoor een alkalische oplossing wordt geproduceerd. TSP wordt gebruikt als reinigingsmiddel, builder, smeermiddel, additief voor levensmiddelen, vlekkenverwijderaar en ontvetter.
Verfraaiing
TSP wordt nog steeds algemeen gebruikt voor het reinigen, ontvetten en verwijderen van muren voor het schilderen. TSP breekt de glans van verf op oliebasis en opent de poriën van latexverf, waardoor het oppervlak beter geschikt is voor de hechting van de volgende laag.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lambert Chemicals Trinatriumfosfaat – reiniger en ontvetter – 900 gr” te beoordelen

2 × 1 =