Borax – Splendole – > 99% Zuiver Natriumtetraboraat – Sodium Borate – 1 KG Borax Poeder – Wit

14.99

Bekijken

Artikelnummer: 8703900204961261 Categorie:

Beschrijving

Borax Poeder 1 KG Algemene informatie:
Borax is een kleurloos tot blauwig wit mineraal dat goed oplosbaar is in warm water. Het is een waterverzachtende alkaline, die zorgt dat de actieve stof beter werkt. De borax-kristallen zijn voor veel schoonmaken taken erg handig, zoals roest, schimmel en tapijten. Borax is ook wel bekend als natriumtetraboraatdecahydraat, wat bestaat uit kleurloze kristallen die eenvoudig oplossen in water en zorgen voor een goede schoonmaak. Een 4% oplossing van borax in water heeft een pH van 9,3. Het is een krachtige vetoplosser, bleekt, desinfecteert en absorbeert geurtjes.
Toepassingen:
Het wordt onder meer gebruikt als ontsmettend middel in poeders en in badproducten. Een ideaal ingrediënt om wasmiddel van te maken!
– De vloer reinigen door een half kopje borax in een halve liter warm water op te lossen.
– Twee theelepels borax vermengen met een beetje warm water en azijn kan als glansspoelmiddel gebruikt worden.
– Erg vuile plekken in het toilet kun je verwijderen door ze te behandelen met een mengsel van borax en citroensap (of citroenzuurpoeder oplossen in water). Laat dit intrekken en borstel daarna de vieze plekken weg.
– Was booster:
De borax-kristallen zijn te gebruiken als hulpmiddel bij het wassen. Voeg een halve kop per liter water toe. Roest verwijderaar Meng de borax met warm water en citroensap en breng het daarna op aan het roestige gedeelte.
– insectenbestrijding:
Borax werkt heel goed als een instectbestrijmiddel. Borax is waarschijnlijk de beste insectebrijdmiddel dat je zelf kan maken.
– Schimmelreiniger:
Meng een kop borax met 1 liter heet water. Giet het in een spuitfles en spuit op de mal totdat deze verzadigd is. Na een aantal uur kunt u dit afspoelen.
– Ongedierte bestrijding:
Kan gebruikt worden om insecten te bestrijden, zoals mieren, vlooien, kakkerlakken en andere ongedierte. Strooi een gelijke hoeveelheid borax en suiker in het gebied waar deze beestjes zouden zijn.
– verdikker:
Borax heb je ook nodig als verdikker, wanneer je thuis met je kinderen slijm gaat maken.
Het mineraal borax of natriumtetraboraat is een natrium-boraat
Het is aan te raden bij gebruik van Borax als schoonmaakmiddel, handschoenen te dragen i.v.m mogelijk allergische reacties.
Technische productinformatie: Formula: Na₂B₄O₇·10H₂O
MW: 381,37 g/mol
Kookpunt: 320 °C (1013 hPa)
Smeltpunt: 75 °C
Dichtheid: 1,73 g/cm³ (20 °C)
CAS nummer: 1303-96-4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Borax – Splendole – > 99% Zuiver Natriumtetraboraat – Sodium Borate – 1 KG Borax Poeder – Wit” te beoordelen