200 gr Bicarbonaat Natriumbicarbonaat (bekent als baking soda) pot GESCHIKT VOOR CONSUMPTIE. Uw perfecte bondgenoot voor uw gezondheid, witte tanden maar ook om uw huis schoon en geurvrij te houden. Tevens te gebruiken voor: haar, pukkels, bloemen, e

17.90

Bekijken

Artikelnummer: 8703901054418261 Categorie:

Beschrijving

GESCHIKT VOOR CONSUMPTIE. Uw perfecte bondgenoot voor uw gezondheid, witte tanden maar ook om uw huis schoon en geurvrij te houden. Tevens te gebruiken voor: haar, pukkels, bloemen, je kleding, als luchtverfrisser, jeuk, splinters uithalen, verwijderen plaklagen, tegen onkruid en nog vele andere zaken.
Natriumbicarbonaat kent u misschien ook onder de naam bicarbonaat, maagzout of zuiveringszout. Je kunt het gebruiken als rijsmiddel, maar het heeft nog verschillende andere toepassingen, ook in het huishouden.
Ook te gebruiken als kook- en banketrijsmiddel en PH-corrector.
Als fermentatiemiddel in het deeg voor de bereiding van cakes, beignets, muffins, witte broodjes, koekjes, enz.
Als je de natuurlijke kleuring wilt behouden en de presentatie wilt verbeteren, voeg dan een snufje water toe als je verse groenten kookt. Voeg ook het water van de bonen en kikkererwten toe, in de verzachting van de peulvruchten, voorafgaand aan hun volgende kookproces.
WAT IS BICARBONAAT?
In de keuken wordt bicarbonaat voornamelijk gebruikt als rijsmiddel. Verwar het niet met de zakjes bakpoeder die je in de kast hebt liggen. Bakpoeder is ook een rijsmiddel, maar een stuk minder sterk. Je kunt het ene dus niet zomaar door het andere vervangen.
WAT KUN JE DOEN MET BICARBONAAT?
Bicarbonaat is absoluut niet duur en heeft verschillende toepassingen:
TANDEN BLEKEN
Door je tanden te poetsen met BICARBONAAT – ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat genoemd – kun je de aanslag op je gebit er gemakkelijk vanaf poetsen.
Je kunt ook bovenop je tandpasta een beetje bicarbonaat strooien voor een iets mildere uitwerking. In diverse soorten tandpasta zit overigens al natriumbicarbonaat.
Spoelen met lauw water en een theelepel natriumbicarbonaat is daarom iets verstandiger. Dit reinigt ook je tandvlees én gaat mondgeurtjes tegen.
GEZONDHEID
Het verlicht brandend maagzuur of oprispingen.
Dankzij z’n antibacteriële werking kun je zuiveringszout opgelost in water ook gebruiken als mondspoelmiddel of om aften te verzachten.
Bicarbonaat verlicht de jeuk en het branderige gevoel van een insectenbeet. Maak een papje van bicarbonaat en water, en breng aan op de beet.
Opgelet! In kleine hoeveelheden is zuiveringszout niet gevaarlijk, maar te hoge dosissen kunnen toxisch werken. Raadpleeg bij twijfel steeds je huisarts.
HUISHOUDEN
Ook in huis is bicarbonaat een handig middeltje:
Snijbloemen: voeg een theelepel bicarbonaat toe aan het water van je snijbloemen. Je zult zien dat ze langer mooi blijven.
Geurtjes verwijderen: schep wat baking bicarbonaat in je schoenen om geurtjes te verwijderen. Laat het een nachtje intrekken en schud het de volgende morgen goed uit voor je je schoenen weer aantrekt.
Matrassen, tapijten & knuffels: strooi wat bicarbonaat op de spullen die je wilt opfrissen, laat 15 minuten inwerken enzuig de restjes daarna weer op met de stofzuiger.
Juwelen opblinken: om zilveren juwelen opnieuw te laten schitteren bedek je de bodem van een schaaltje met aluminiumfolie. Voeg daar vervolgens heet water en een flinke schep zuiveringszout aan toe. Laat de juwelen even inweken en veeg ze dan droog met een schone doek.
Ontstopper: bicarbonaat werkt ook perfect als ontstopper. Giet een kopje bicarbonaat in de gootsteen en voeg er azijn aan toe. Laat deze mengeling ongeveer een kwartier inweken. Als laatste stap giet je er heet water over. Herhaal indien nodig.
Met bicarbonaat kun je alles schoonmaken, maar het is vooral een goede, natuurlijke en milieubewuste vervanger voor schoonmaakazijn. Je kunt tegels, wasbak, toilet en douche ermee schoonmaken, vieze plekken op de vloer wegpoetsen, koffie- en theeaanslag verwijderen en vieze geurtjes uit de snijplank halen. Zo zijn chemische schoonmaakmiddelen verleden tijd!
Shampoo
Als je een eetlepel bicarbonaat met water mengt, kun je dit goedje als shampoo gebruiken. Laat het even intrekken en spoel het uit onder een warme kraan. Super goedkoop en milieuvriendelijk!
Bloemen
Van een mooie bos bloemen op tafel wordt iedereen vrolijk. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Een kleine theelepel bicarbonaat kan je bos bloemen een echte boost geven waardoor ze veel langer mooi blijven!
Kleding wassen
Je witte was kun je heel goed schoonmaken met bicarbonaat. Voeg een paar eetlepels toe aan je wasmiddel en je witte truien, shirts en overhemden zullen weer bijna net zo wit zijn als toen je ze kocht.
Luchtverfrisser
Vervelende geurtjes kun je laten verdwijnen door een geurzakje met bicarbonaat te vullen en in je kast te leggen. Ook kun je een bakje water met bicarbonaat neerzetten. Strooi ook eens wat bicarbonaat in je prullenbak of vuilcontainer en de vieze luchtjes verdwijnen! Wil je het als een spray gebruiken? Meng dan het sap van een halve citroen, 1 eetlepel bicarbonaat en twee kopjes heet water met elkaar en laat het afkoelen. Giet het vervolgens in een plantenspuit en sprayen maar!
Eerste hulp
Door bicarbonaat en water met elkaar te mengen wordt het een pasta-achtige substantie. Dit middeltje is ideaal tegen jeuk, denk maar eens aan muggenbulten of waterpokken. Wanneer je last hebt van je keel kun je de pijn verminderen door de keel te gorgelen met een oplossing van water en een beetje bicarbonaat. Daarnaast helpt het ook om een frisse adem te houden!
Splinters verwijderen
Een makkelijke manier om splinters te verwijderen is door een kleine hoeveelheid bicarbonaat met water te mengen tot een pasta. Smeer dit dik op de plek waar de splinter zit en dek af met een pleister. Bicarbonaat laat de huid zwellen waardoor de splinter aan de oppervlakte komt. Na ongeveer 24 uur kun je de splinter er gemakkelijk uittrekken met een pincet. Lukt het niet? Herhaal het dan nog eens.
Plaklagen verwijderen
Als je de sticker van een nieuw glas of bord af haalt blijft er vaak een vervelende plaklaag achter. Met wat bicarbonaat en water kun je de lijmresten makkelijk met een doekje verwijderen.
Onkruid
Strooi bicarbonaat in de voegen tussen de tegels. Dit doodt de kleine onkruidplantjes en het voorkomt dat er nieuwe komen. Zo kun je blijven genieten van een onkruidvrije tuin.
Klei maken
Ideaal voor kinderen om mee te spelen. Meng 1 kopje Baking Soda met een halve kop maïzena en verwarm in een pan. Voeg langzaam een kopje water toe tot het een glad mengsel is. Even laten afkoelen en je hebt eigen gemaakte klei!

Rate this product

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “200 gr Bicarbonaat Natriumbicarbonaat (bekent als baking soda) pot GESCHIKT VOOR CONSUMPTIE. Uw perfecte bondgenoot voor uw gezondheid, witte tanden maar ook om uw huis schoon en geurvrij te houden. Tevens te gebruiken voor: haar, pukkels, bloemen, e” te beoordelen